a

Trends die marketeers niet mogen missen

Blog

Eldee &
Fruitmasters
Eldee &
Fruitmasters

Trends die marketeers niet mogen missen

“Met alle ‘smart’ technologieën van dit moment worden ook beursstands steeds slimmer.”

Ook op andere gebieden ziet Kevin van Burk, projectmanager bij Eldee Expo Experts, ontwikkelingen plaatsvinden. Hij maakte een top 3 van trends op het gebied van beursstands die marketeers niet mogen ontgaan.

Kevin van Burk,
Projectmanager bij Eldee Expo Experts

Blog

LED WALLS

“Waar je voorheen vastzat aan een vast formaat van je schermen, kun je nu met led walls schermen oneindig groot maken. Dat biedt mogelijk-heden om hele wanden van jouw commercial of demo te voorzien, zonder dat je ook maar een naadje ziet. Moet je nagaan wat voor impact dat heeft! Overigens valt of staat die impact wel met de content die je op het scherm toont. Wij kunnen adviseren over het soort content, maar ga vooral aan de slag met een deskundig reclamebureau dat de content ook kan produceren. Het beeld moet van hoge kwaliteit zijn en je boodschap moet duidelijk overkomen. Een voorbeeld van een bedrijf dat dat op een goede manier deed is Haarslev Industries A/S. Deze orga-nisatie biedt machines voor voedsel-verwerking en had twee stands op VIV Europe 2018. In een van de stands was niets anders te zien dan een gigantisch grote ledmuur met een video. Medewerkers van Haarslev waren niet aanwezig in die stand, dus bezoekers konden de video op hun gemak bekijken, zonder dat zij een drempel ervoeren. Aan de andere kant stond de tweede stand van het bedrijf. Daar stonden wél medewerkers van Haarslev. Die konden bezoekers van de eerste stand zien en daardoor goed bekijken wie van hen geïnteresseerd leek in de producten van Haarslev. Medewerkers benaderden deze geïnteresseerden en dat zorgde voor flink wat impact bij de bezoekers. Zij hebben het nog steeds over de stand van Haarslev!”

Gezelligheid

“Met technologie heeft het weinig te maken, maar een trend die ook opvalt is dat beursstands steeds gezelliger en knusser mogen zijn. Dat komt doordat de reden voor beursdeelname verandert. Enkele jaren geleden waren bedrijven wat angstiger om niet zichtbaar te zijn. Stel je voor dat een concurrent op de beurs stond en jij was er niet te vinden. Het doel van een beursstand was vooral om nieuwe klanten aan te trekken. Nu het beter gaat met de economie, verandert die reden en nemen bedrijven vaker deel aan beurzen om hun huidige klanten tevreden te stellen. De stand draait minder om het tonen van (nieuwe) producten en meer om het netwerken en de gezelligheid. Bedrijven willen hun klanten een hapje en drankje aan kunnen bieden en ruimte hebben om de relatie te versterken. We zien meer invloeden van horeca-interieurs, het straatbeeld en een ‘thuisgevoel’. Vaak wordt iets flexibeler met de huisstijl omgegaan. Er worden bijvoorbeeld andere kleuren gebruikt. Leveranciers spelen daar op in en bieden meer mogelijkheden om sfeer aan stands toe te voegen. We zien minder wit en meer antraciet en koperkleur, maar ook staal, houtt inten en groendecoratie. Zodat je echt een beetje die huiskamersfeer krijgt.”

VIRTUAL REALITY

Virtual reality (VR) is enorm in opkomst. Door bezoekers een virtuele werkelijkheid te laten zien verbreed je je mogelijkheden, want je beperkt je niet meer tot de opper-vlakten van je stand. Een mooi voorbeeld is de schepenontwerper en -bouwer CIG Maritime Technology. Deze klant bood bezoekers van hun stand de mogelijkheid om een kijkje in een schip te nemen. De bezoeker kon de romp uitschakelen, waardoor hij dwars door het schip heen keek en kon zien hoe het schip was op gebouwd. Dat biedt natuurlijk veel meer beleving dan een bouw-tekening van een schip en bezoekers zullen het niet gauw vergeten. Bovendien trekt een bezoeker met een VR-bril nieuwe bezoekers naar je stand, want het maakt anderen nieuwsgierig.”

Op het lijf geschreven? Check

Benieuwd hoe we uw specifieke wensen in een standontwerp gieten?

Maak een afspraak

Deze website gebruikt cookies

Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen